På svenska In English  Auf Deutsch    

Algemene Voorwaarden

Als u nog vragen hebt na het lezen van onze Algemene Voorwaarden stuur dan een e-mail naar info@butik21.com (nederlands of engels) of bel +46 8 27 88 50 (buitenlands tarief, engels). Nederlandse emails worden doorgaans binnen 48 uur beantwoord, Engelse emails binnen 24 uur.

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door Nyström Health and Medical Supplies AB, hieronder genoemd de website-eigenaar, met ondernemingsnummer 556738-9126 en BTW-nr. SE556738912601, geregistreerd in Zweden.

1. Aankoop 

Er is slechts sprake van een koopcontract wanneer de website-eigenaar de bestelling heeft bevestigd door middel van een orderbevestiging. Een orderbevestiging wordt verstuurd binnen de 24 uur nadat de bestelling door de website-eigenaar is ontvangen. Indien de levertijd van de bestelling is gewijzigd, zal de klant zo spoedig mogelijk op de hoogte worden gebracht. De website-eigenaar heeft het recht op eigendom en recht op inhouden van alle producten totdat de klant volledig heeft betaald. Om bij ons te winkelen, dient u 18 jaar of ouder te zijn. 

2. Prijzen 

De prijzen zijn inclusief 25% BTW. Nadat de bestelling is bevestigd, kan de prijs alleen worden gewijzigd wegens omstandigheden die buiten onze macht liggen. Bijvoorbeeld belangrijke wijzigingen in de grondstofprijzen, valutaschommelingen of gewijzigde BTW-percentages. Er komen geen extra administratiekosten bij. Als er sprake is van een prijswijziging kan de klant de bestelling zonder bijkomende kosten annuleren. 

3. Verzendkosten 

Binnen Europa bedragen de verzendkosten 5 euro. 

4. Betalingsmogelijkheden / betalingsvoorwaarden 

4.1 Factuur
Helaas kunnen wij op dit moment geen factuur aanbieden aan onze klanten buiten Scandinavië. 
 
4.2 Betaling met Creditkaart
U kunt betalen met VISA/Mastercard of Eurocard zonder extra kosten. 
 
4.3 PayPalKlanten met een PayPal-account kunnen gebruik maken van de PayPal-optie.

4.4 Vooruit betalen
Klanten kunnen ook vooruit betalen op onze bankrekening. Bestellingen die niet betaald zijn binnen 10 dagen na besteldatum worden automatisch geannuleerd. Wij brengen klanten geen kosten in rekening voor het niet nakomen van een "vooruit te betalen" bestelling. 

5. Levering 

Producten die op voorraad zijn worden normaal gesproken dezelfde nog dag verzonden indien de bestelling voor 16:00 uur is gedaan. 
Levering naar Nederland duurt ongeveer 2-4 dagen. In geval een product bij de leverancier dient te worden besteld kunnen de levertijden oplopen tot vier weken. Sommige kleuren of maten kunnen uitverkocht zijn voordat we de tijd hebben om de voorraad bij te werken. Wij informeren klanten over de geschatte levertijd en de klant heeft het recht om de bestelling zonder enige kosten te annuleren. 

6. Vertragingen in de levering 

Soms kunnen vertragingen in de levering optreden, die buiten onze controle liggen. Bijvoorbeeld als een leverancier haar verplichtingen betreft de levering jegens ons niet kan nakomen. Als hiervan sprake is, hebben wij geen aansprakelijkheid jegens de klant voor eventuele schade die uit de vertraging voortkomt. We zullen de klant, via het door hem opgegeven e-mailadres, op de hoogte brengen van eventuele vertragingen zodra we hier informatie over hebben ontvangen. 

7. Transportrisico 

Wij zijn verantwoordelijk voor de levering van het product aan de klanten. De klant, en het vervoersbedrijf, zijn verantwoordelijk voor het transport terug naar ons.     

8. Beschadigde producten 

Wanneer u uw producten ontvangt is het belangrijk om te controleren of ze niet beschadigd zijn. Indien de producten beschadigd of op een of andere manier niet juist zijn, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op via e-mail info@butik21.com 

9. Recht om een aankoop te annuleren 

Wij bieden een zichttermijn van 30 dagen. Dit betekent dat u het product binnen 30 dagen kunt terugsturen en u uw geld terug krijgt. Als de klant gebruik maakt van het recht om de aankoop binnen de zichttermijn te annuleren, betaalt de klant voor de retourzending. U kunt alleen uw geld terugkrijgen als de verzegeling niet is geopend en als de verpakking intact is. 

10. Klachten 

Als u een klacht hebt over een beschadigd of defect product, dient u zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen via e-mail. Wij geven u dan verdere instructies per e-mail. Vergeet niet dat u zelf verantwoordelijk bent voor de retourzending. 

11. Terugbetalingen 

Terugbetalingen worden gedaan naar uw bankrekening of op een andere manier die u als klant voorstelt. De terugbetaling wordt zo spoedig mogelijk nadat wij uw retourzending hebben ontvangen en geaccepteerd, gedaan. 

12. Voorbehoud 

Wij behouden ons het recht voor wijzigingen in de prijzen door te voeren indien dit te wijten is aan grote prijswijzigingen van onze leveranciers, typefouten of andere fouten die buiten onze controle liggen. Lees meer over onvoorziene gebeurtenissen in het artikel 'Overmacht' hieronder. 

Overmacht 

In geval van oorlog, natuurrampen, stakingen op de arbeidsmarkt, overheidsbeslissingen en soortgelijke gebeurtenissen die buiten onze controle liggen en die niet redelijkerwijs te verwachten zijn, en die invloed hebben op de contractuele afspraken en toezeggingen van onze kant, hetgeen betekent dat wij ons niet aan die afspraak/toezegging kunnen houden, zijn wij ontslagen van onze verplichtingen om ons aan deze afspraken/toezeggingen te houden.