På svenska In English  Auf Deutsch    
Wanneer ik een kleur kies staat er op sommige producten het nummer 36 vermeld. Waarvoor staat dit?

Dit cijfer verwijst naar de kleur die de leverancier op z'n website vermeldt: http://www.relaxsan.it/

Op www.relaxsan.it zijn er producten die niet in jullie winkel te verkrijgen zijn. Bestaat er een manier waarop ik deze producten toch kan verkrijgen?

Stuur een mail naar info@butik21.com  en dan bezorgen wij u de gewenste producten. Als ze voorradig zijn, bedraagt de levertijd ongeveer vijf werkdagen.

Wat moet ik doen wanneer ik iets verkeerds besteld of ontvangen heb?

Als u de verkeerde artikelen of beschadigde artikelen hebt ontvangen, contacteer ons dan op info@butik21.com en dan mailen wij u hoe u het product terug kan sturen. Wij nemen dan natuurlijk de kosten voor het terugzenden van de artikelen en sturen u het juiste artikel zo snel mogelijk terug. 

Wat voor bedrijf is butik21.com?

Het bedrijf dat butik21.com leidt is Nyström Health and Medical Supplies AB  dat artikelen importeert binnen de sector welzijn, gezondheid en schoonheid.
U kan meer lezen op www.nhmsupplies.com

Is er een telefoonnummer waarop jullie te bereiken zijn?

Wij zijn uiteraard ook telefonisch te bereiken op het nummer + 46 8 27 88 50. Laat een bericht achter wanneer niemand opneemt en dan bellen wij u later terug.

Wat gebeurt er als ik mijn rekening niet betaal?

Wanneer u niet op tijd betaalt, sturen wij u een herinnering met acceptgiro. Dan komt er een wettelijk voorgeschreven toeslag van 50 kr bij plus een rentevoet van 8%. Betaalt u niet, ondanks de aanmaning, dan sturen wij u een incasso-eis en komt er een incasso-toeslag van 160 kr bij. Betaalt u dan nog steeds niet dan zijn wij genoodzaakt de zaak over te laten aan een deurwaarder met dwangbevel.     

Ik ben mijn factuur kwijt en weet dus niet hoe ik moet betalen.

Stuur ons een mail of bel en dan sturen wij u een nieuwe factuur met acceptgiro.