På svenska In English  Auf Deutsch    

Het retourneren van artikelen

Bedankt voor het winkelen bij butik21.com. Wij danken u voor uw bestelling en hopen dat u tevreden bent met onze producten. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u uw bestelling retourzenden. Hoe dit werkt leest u hieronder:

Retourneren en ruilen

30 dagen bedenktijd

U heeft bij ons de mogelijkheid om ongebruikte en ongeopende producten binnen 30 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen te retourneren. Als u van uw recht op retourneren gebruik wilt maken, stuurt u dan de te retourneren artikel(en) binnen 30 dagen na ontvangst aan ons terug. U ontvangt dan het volledige aankoopbedrag terug. LET OP: de verpakking dient ongeopend te zijn. Verzendkosten voor het terugsturen bij bedenken worden niet vergoed.

Ruilen van de bestelling
Indien u het ontvangen product wenst te ruilen (bv. vanwege verkeerde maat) noteert u dit dan bij de retourzending zodat wij na ontvangst de gewenste maat/kleur aan u kunnen terugsturen. Als deze niet op voorraad is, wordt u indien mogelijk een alternatief product aangeboden of ontvangt u desgewenst het volledig aankoopbedrag terug.

Ontvangst van onjuiste of beschadigde bestelling

Mochten wij onverhoopt een fout hebben gemaakt bij de verzending waardoor u een verkeerd product heeft ontvangen, of is het product beschadigd bij u aangekomen, neemt u dan direct contact met ons via info@steunkousen-shop.com zodat wij zo snel mogelijk een goede oplossing kunnen bieden.

Handelswijze bij retourneren/ruilen

Retourzendingen stuurt u aan: 

Steunkousen-shop.com
Box 110 50
161 11 Bromma
Zweden 

Voegt u altijd een kopie bon of leveringsbewijs, dan wel een brief met het bestelnummer (zie de bevestigingsmail van de bestelling), uw naam en adres toe. Zonder deze gegevens kunnen we de retourzending niet verwerken.

Verzendkosten voor ruilretouren (dwz. ontvangst verkeerde maat, onjuiste of beschadigd product) worden enkel vergoed bij verzending via PostNL standaard internationale brievenbuspost. Kosten hierboven (bv. pakketdienst, aangetekende post etc.) zijn voor rekening van de verzender. 

Zodra wij het geretourneerde artikel hebben terug ontvangen, sturen wij u kostenloos een vervangend dan wel het juiste product toe. 

Zo gaat het nog sneller:

Indien u een verkeerde levering of beschadigd product heeft ontvangen of wanneer u van het teruggaverecht gebruik wilt maken, kunt u het beste meteen na ontvangst van de bestelling contact met ons opnemen via info@steunkousen-shop.com. Dan kunnen we zo snel mogelijk een passende oplossing bieden en het retourproces nog sneller afwikkelen.
Geeft u in de mail altijd uw naam en bestelnummer op, evenals de reden van retourneren en of u een vervangend product dan wel geld terug wenst.

Wij danken u voor uw aankoop bij Steunkousen-shop.com!