På svenska In English  Auf Deutsch    

Steunkousen en druk

Steunkousen zijn een geweldig product. Ze helpen de benen fit en mooi te houden en verlichten het werk van het hart dat het bloed in de benen rondpompt. 

Lees meer op http://nl.wikipedia.org/wiki/Therapeutische_elastische_kous


Mooie en leuke steunkousen.

Men kan gelijk welke kousen steunkousen noemen, maar dan weet men nog helemaal niets over de drukklasse, pasvorm, maat enz. 

Velen denken bij steunkousen onmiddellijk aan hun medische functie. Daarom kiezen wij er ook voor om onze "eenvoudigere" kousen comfortkousen te noemen. Dit betekent dat ze een zekere druk hebben, dat ze er goed uitzien maar dat ze de eisen voor maximale druk op de enkel niet vervullen. 

Onze steunkousen zijn stijlvol en zijn van de hoogste kwaliteit. Hieronder kan u meer lezen over steunkousen en kwaliteit. Wanneer kousen steunkousen genoemd wordt, betekent dit niet automatisch dat de kousen het beloofde effect zullen geven. 

Drukklassen voor steunkousen

Steunkousen hebben een verschillende druk. Hieronder vindt u informatie over de hoeveelheid druk die deze verschillende drukklassen uitoefenen. De genoemde druk staat gelijk aan de hoeveelheid druk die op de enkel uitgeoefend wordt. Bij de kuit wordt 70% van de druk uitgeoefend en bij de dij 40%.


Enkeldruk 12-17 mmHg- dikte 70 DEN
Artikels met een dikte van 70 DEN worden gebruikt om het opzwellen van de benen te voorkomen, de bloedcirculatie in de benen te verbeteren en vermoeide benen te verlichten. Ideaal voor vliegreizen. 

Enkeldruk 18-22 mmHg- Dikte 140 DEN
Gebruikt bij de behandeling van de eerste tekenen van chronische verminderde bloedcirculatie, om de circulatie in de benen te verbeteren en overtollig vocht in de benen te verwijderen.

Enkeldruk 22-27 mmHg- Dikte 280 DEN
Gebruikt bij oedemen, spataders, aderontstekingen en als steun na operaties.
U moet ervoor zorgen dat uw steunkousen maximale druk op de enkel uitoefenen om het doorbloedingseffect te verkrijgen dat ervoor zorgt dat uw benen fitter en lichter aanvoelen.   

Een steunkous gaat altijd uit van de omtrek rond de enkel. Als het dit niet doet, kan men niet spreken van een drukkous. Vele gekleurde en leuke steunkousen beantwoorden niet aan de norm voor een goede steunkous omdat ze niet aangepast zijn de behoefte van het individu.                                                                                                                                
Steunkousen zijn ideaal voor personen die veel gaan, staan en zitten. Een goed voorbeeld hiervan zijn kappers die vaak vrij snel last krijgen van spataders, iets wat kan verholpen worden met steunkousen. We hebben ongelofelijk mooie steunkousen, zowel stay-up, steunpanty's als gewone kniekousen. Deze zijn te verkrijgen met microvezel en katoen.

Steunkousen worden vaak geassocieerd met oude mensen en niet met de mooie en stijlvolle steunkousen die vandaag te dag te verkrijgen zijn en meer doen denken aan gewone nylonkousen.                                                                                                                           
Wij hebben voor elk wat wils. We verkopen namelijk steunkousen voor mannen, zwangerschapssteunkousen, steunkousen die normaal enkel bij de apotheker te verkrijgen zijn en gekleurde steunkousen. Al onze producten zijn van de hoogste kwaliteit. Met kwaliteit bedoelen we de juiste druk op de juiste voet, wat uiterst belangrijk is voor een goede steunkous. Wij zijn namelijk van het principe dat u enkel tevreden mag zijn met het beste van het beste.