På svenska In English  Auf Deutsch    

Hoe u uw steunkousen juist en eenvoudig aantrekt 

Steunkousen of compressiekousen aantrekken is in het begin misschien wat lastig, maar u zult zien dat het met een beetje oefening steeds gemakkelijker gaat!

Het is belangrijk dat u uw compressie- of steunkous op de juiste manier aantrekt, zodat hij goed zit. De beste tip voor het aantrekken van compressie- of steunkousen: 

Draag bij het aantrekken van de kousen rubberen handschoenen. Deze geven grip en beschermen de kous tegen hakende nagels. U kunt het beste speciale steunkoushandschoenen met nopjes aan de handpalm dragen, maar anders kunt u ook simpelweg kiezen voor huishoudhandschoenen. Gebruik deze handschoenen enkel en alleen voor de steunkousen, niet voor het huishouden.

Houd de kous bijelkaar gevouwen vast, met de teenpunt binnenstebuiten. Houd nu uw tenen voor de naar buiten uitstulpende teenpunt en rol de steunkous dan langzaam met behulp van de rubber handschoen naar boven over het been. 

Controleer vervolgens of de stof gelijkmatig over het been verdeeld is, er geen vouwen in zitten. U kunt voor een goede verdeling met de handschoen over de stof strijken, maar doe dit altijd van beneden naar boven, niet andersom!

Wilt u graag zien wat we bedoelen: In onze instructievideo kunt u zien hoe u de steunkousen en compressiekousen het beste aantrekt.

Tip: Heeft u moeite met het aantrekken van compressie- of steunkousen, kies dan voor onze kousen met teenopening. Deze gaan meestal gepaard met een aantrekhulp, die het aantrekken vergemakkelijkt. Bevindt deze aantrekhulp zich niet standaard bij de door u gekozen kous met open teen, dan kunt u deze ook los bijbestellen.